Примерен тест за класна работа №1 (7 клас - 2014 г.)

Прочетете текста и отговорете на въпроси 1. – 5. вкл. Бурано – островът, който е един от най-големите в лагуната на Венеция, има около 4800 жители и предлага спокойствие, за което Градът на гондолите не може и да

Езиков тест за 7 клас

Отдавна я изгониха от родината й Германия, а сега и в Мексико не я искат вечe симпатичната кола „Фолксваген", модел „костенурка". В края на юли 2003 г. от поточната линия в мексиканския град Пуебла се изтъркаля последната произведена костенурка. „Фолксваген" преустановява производството на този модел. Годината е 1931-а, когато Фердинанд Порше за първи път скицира автомобил с външния вид, наподобяващ костенурка.

Класна работа/пробен изпит - 7 клас/ -2015 г.

Прочетете текста и разгледайте таблицата, за да изпълните задачи от 1. до 4.включително. Скъпоценните камъни се оценяват по красотата и по прецизността на обработката, затова външният вид е най-важното им качество. Една от характеристиките, които правят камъка красив или желан, е неговият цвят. Аметистът е вид кварц.

Примерна класна работа за втори срок – БЕЛ /вариант 2/

Прочетете текста и отговорете на въпросите от 1 до 7. Леденият човек от неолита Йоци, замръзнал в леден гроб преди 5300 години, вече може да бъде разгледан в най-големи подробности благодарение на нов уеб сайт. За проекта на съвършено запазената мумия са били направени 150 000 снимки с висока разделителна способност от 12 различни ъгъла.

Примерна класна работа за втори срок – БЕЛ /вариант 1/

Прочетете текста и отговорете на въпросите от 1 до 7. Мексиканска червеноколенеста тарантула (на латински: Brachypelma smithi) е вид паяк от род Brachypelma. Обитава районите на тихоокеанското крайбрежие на Мексико и в южната част на САЩ. Предпочита влажни места, крие се в храстите.

Тест по БЕЛ – 27 май 2011

Въпроси с избираем отговор Прочетете текста и разгледайте таблицата, за да изпълните задачи от 1. до 4. включително. Дадено е начало на гласуването за финала в международния конкурс „Европейско дърво на годината”, организиран от чешката фондация „Партньорство”. В него са включени за участие дървета от пет държави, сред които и България.

Тестови задачи (примерен тест за класна работа №1)

Прочетете текста и отговорете на въпроси 1. – 5. вкл. Бурано – островът, който е един от най-големите в лагуната на Венеция, има около 4800 жители и предлага спокойствие, за което Градът на гондолите не може и да мечтае. За туристите днес островът предлага освежаваща цветна терапия и тишина, каквито няма във Венеция. Камбанената кула към църквата „Сан Марино” е наклонена дори повече от известната по целия свят кула в Пиза.

Външо оценяване - Бел - 7 клас /21.05.2013 г./

Въпроси с избираем отговор. Прочетете текста и разгледайте таблицата, за да изпълните задачите от 1. до 4. включително. Знаете ли, че най-употребяваното превозно средство е велосипедът. В началото на ХХ век колоезденето става масово както за удоволствие и за работа, така и за състезания. Броят на колоездачните клубове започва да расте непрекъснато от двете страни на Атлантика. През ХІХ век, преди появата на автомобила, много от пътищата са подобрени благодарение на широката употреба на велосипедите.

Примерен тест по БЕЛ за 7 клас /външно оценяване/

рочетете следния текст и отговорете на въпросите, свързани с него (1- 5 въпрос): Геометрията възникнала още в дълбока древност във връзка с практическите нужди на хората:измерване на разстояния, намиране лица на земни участъци и т.н. Думата “геометрия” е от гръцки произход и означава “земемерене” ( “геа”- земя, “метрон”- мярка). Учените от Древна Гърция векове наред събирали отделните геометрични факти, известни на вавилонците и египтяните.

Тестови задачи по БЕЛ за 7 клас /външно оценяване/ - 2

1. С коя дума НЕ МОЖЕ да се продължи синонимният ред “настървен, озверен,разярен”: А) ожесточен Б) озлобен В) освирепял Г) озадачен