Тест за входно ниво

1. Коя от думите не е синоним на останалите? а) несъсредоточен; б) неконцентриран; в) невнимателен; г) необоснован; д) разсеян.

Езиков тест за 7 клас - 2

Прочетете текста и отговорете на въпросите от 1. до 4. „Да, ние представляваме звезден прах", гласят думите на един от най-известните учени на XX век Карл Сейгън, който почина през декември 1996 г. Сейгън доказа, че Вселената изобилства от сложни съединения на въглеродна основа, които вероятно са предшественици на други форми на живот. Той събра доказателства, че Сатурновият спътник Титан има атмосфера, съдържаща органични молекули.

Контролна работа по български език

1. От кой вид са глаголите? казвам -……………………. мина - ……………………. пускам - ……………………   минавам - …………………..

Тестови задачи върху местоимения

1. В кой ред има само прилагателни имена? а) красив, сянка, пътник; б) прекрасен, червен, здрав; в) буря, вятър, нощ.

Тест по БЕ за 7 клас - №1

Прочетете текста и отговорете на въпроси от 1 до 7. Предшественик на Тиранозавър рекс (Tyrannosaurus rex), най-известния динозавър в света, е обитавал Австралия преди около 110 милиона години. По размери той е бил малко по-голям от човека. Д-р Роджър Бенсън от Кеймбриджския университет и неговите колеги са открили при разкопки в щата Виктория (Австралия) тазова кост на динозавър с дължина около 30 сантиметра.

Тест по БЕ – 7 клас - №2

Генуа все още се откриват следи от старата й слава на могъща морска република. Генуа, както и Венеция, Пиза и Амалфи, е поддържала една от най-големите и силни флоти на Средиземноморието, поради доброто развитие на търговията, корабостроенето и банкерството. През 18 век Генуа започва да отслабва политически и икономически, защото главните търговски пътища се изместват от Средиземноморието към Новия Свят.

Тест по БЕ – 7 клас - №3

Прочетете текста и отговорете на въпросите, свързани с него. Сърната (Capreolus capreolus) е средно голям тревопасен бозайник от разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Широко е разпространена в нашата страна. Живее в по-северните части на Европа, Мала Азия и около Каспийско море. В Европа липсва в Северна Скандинавия и някои острови (Ирландия и Исландия и тези в Средиземно море).

Тест по Български език за 7-ми клас

1. В кой от редовете има дума с метафорична употреба? а) Най-после цветята цъфнаха. б) Розите цъфнаха през май. в) Лалетата вече прецъфтяха. г) През Х век процъфтява българската книжнина.

Тестови задачи по БЕЛ за 7 клас /изходно ниво/

1. Частицата  не  НЕ  се пише слято  с: а) наречия б) прилагателни имена в) причастия г) глаголи

Примерен тест БЕЛ (входно ниво) - 7 клас

Прочетете текста и отговорете на въпроси 1 - 2, включително Ти искаш куче за домашен любимец. Трябва да знаеш някои неща и да се съобразиш с тях. Всяко кученце може да бъде твой домашен любимец, но всяка една порода има различна специфика. Едни кучета са по-будни, други по-мързеливи, по-смели или